ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΕΓ ΣΤΗΝ 4η ΕΧΠΟΤΡΟΦ 2017

 Τις δράσεις του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας – ΙΕΓ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι χιλιάδες επισκέπτες της 4ης  Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017”, στο περίπτερο του Ινστιτούτου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε 27-30 Ιανουαρίου στο Κέντρο Ξιφασκίας του Δήμου Ελληνικού, στην Αττική.

Σημαντική ήταν η παρουσία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων, αλλά και των ιδιωτικών σχολών μαγειρικής, καθώς και των Περιφερειών της χώρας μέσα από καλαίσθητα συλλογικά περίπτερα.

Μέλη του Ινστιτούτου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Νίκο Φωτιάδη, ενημέρωναν τους επισκέπτες για το πολύπτυχο της ελληνικής γαστρονομίας και την σχέση της με τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ παράλληλα κατέγραφαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις γνώσεις που πολλοί επισκέπτες μετέφεραν από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, για ήθη, έθιμα και συνταγές. Πολλοί επισκέπτες παρέλαβαν το ενημερωτικό έντυπο και αίτηση εγγραφής μέλους στο Ινστιτούτο.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης το ΙΕΓ συνδιοργάνωσε με την Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ”.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι κκ. Νίκος Κόκκινος - Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Δημήτρης Καμπούρης - Γενικός Διευθυντής F.B.S, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικός επιστήμονας σε θέματα χρηματοοικονομικής διοίκησης και εξυγίανσης επιχειρήσεων, Κωνσταντίνος Πορτοκάλης - Οικονομολόγος, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος ανάπτυξης εργασιών & επικοινωνίας F.B.S,  Κωνσταντίνος Μουζάκης - Executive Chef, Μέλος ΙΕΓ& και η κα. Στέλλα Θεοδοσίου - Στέλεχος ΣΕΒΙΤΕΛ, Μέλος “ΦΙΛΑΙΟΣ”.

Μπορείτε να διαβάσετε τις εισηγήσεις παρακάτω:

Νίκος Κόκκινος

Δημήτρης Καμπούρης

Κωνσταντίνος Πορτοκάλης

Κωνσταντίνος Μουζάκης

Στέλλα Θεοδοσίου