Ημερίδα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου

ο Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας διοργάνωσε, σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ, εσπερίδα σχετικά με τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και την ελληνική γαστρονομία, με θέμα : "Το ελαιόλαδο στην ελληνική κουζίνα. Ποιότητα, γεύση, οργανοληπτικά χαρακτηριστικά".

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, ώρα 3:00μμ, στο εργοστάσιο της ΕΛΑΪΣ ΑΕ, αίθουσα ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και πως αυτά γίνονται αντιληπτά μέσα από τη διαδικασία της γευσιγνωσίας.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν γενικότερα για το ελαιόλαδο και πόσο θετικά αυτό συνεισφέρει στην κουζίνα, τόσο με τη γεύση του όσο και με τα θρεπτικά του στοιχεία, καθώς και πως αποτελεί τη βάση της ελληνική γαστρονομίας. Στη συνέχεια ακολούθησε επίδειξη της διαδικασίας γευσιγνωσίας και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην πράξη 3 διαφορετικές ποιοτικές κατηγορίες ελαιολάδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΣΕΒΙΤΕΛ ΑΜΚΕΠΕ στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής - προώθησης ευρωπαϊκού ελαιολάδου Olive Oil Wolrd.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.