Το ΙΕΓ στο 2ο Foodfestival "Γεύσεις από τον τόπο μας" στη Ρόδο

«Γεύσεις από τον τόπο μας»

Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Ημερίδα με θέμα τον γαστρονομικό τουρισμό

Το ΙΕΓ συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας «Γεύσεις από τον τόπο μας», η οποία επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά φέτος στη Σχολή Θέρμαι στις 2 και 3 Απριλίου 2016 στη Ρόδο.

Στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν πολλές νέες συμμετοχές, ενημέρωση και εκπλήξεις ενώ η είσοδος έίναι ελεύθερη για το κοινό.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ, οι επαγγελματίες της εστίασης οι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς της Ρόδου δοκιμάζοντας εκλεκτά τοπικά προϊόντα. και δημιουργώντας αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, ενώ  το κοινό θα μπορεί να απολαύσει μοναδικές συνταγές φτιαγμένες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ν.Αιγαίου με υλικά των τοπικών παραγωγών, να διασκεδάσει και να ενημερωθεί.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των τοπικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα με θέμα τον Γαστρονομικό Τουρισμό και με εισηγητές σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου της εστίασης. Στην ημερίδα θα συμμετέχει ως εισηγητής και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού ΔΙατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας, κ. Ν. Φωτιάδης, ο οποίος θα αναφερθεί στη σημασία της τοπικής γαστρονομίας και πως αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής.

Το διήμερο θα κλείσει με όμορφους παραδοσιακούς χορούς. Παρακάτω παρατίθεται το πρόγραμμα.