Το Ελληνικό Ελαιόλαδο και το ΙΕΓ στη Μόσχα!

Στην μεγάλη αγορά της Ρωσίας, αλλά και διεθνών αγοραστών από πολλές ανατολικές χώρες, παρουσίασε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης Εξαγωγών Ελαιολάδου - ΕΚΕΠΕ και οι εταιρίες οι οποίες συμμετείχαν στην αποστολή, στο πλαίσιο της 23ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων PRODEXPO, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, 8-12 Φεβρουαρίου 2016.

Το ΕΚΕΠΕ συμμετείχε στην PRODEXPO στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος με τον διακριτικό τίτλο Great Liquid Gold που στόχο έχει την προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ευρωπαϊκού ελαιολάδου και ιδιαίτερα των ελληνικών ελαιολάδων ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής  Ένδειξης).

Οι Ρώσοι αγοραστές και εκπρόσωποι εταιριών διανομής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ελληνικά ελαιόλαδα εκ του σύνεγγυς σε ένα δείπνο ελληνικής γαστρονομίας με μενού ειδικά σχεδιασμένο για τους ρώσους προσκεκλημένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, βασισμένο σε συνταγές που αναδεικνύουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό εστιατόριο της Μόσχας ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ και επιβεβαίωσε ότι οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά στις γαστρονομικές προτιμήσεις και τα εμπορικά ενδιαφέροντά τους.

Το Μενού της εκδήλωσης επιμελήθηκαν και μαγείρεψαν ο Σεφ του εστιατορίου και μέλος του ΙΕΓ κος Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και ο ExecutiveΣεφ και Πρόεδρος του ΙΕΓ, κ. Νίκος Φωτιάδης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα κα Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ  Χαράλαμπος Κασίμης, η Διευθύντρια Προώθησης & Προβολής του ΥΠΑΑΤ κα Ευαγγελία Κούρεντα και οι διευθυντές των δύο επαγγελματικών Οργανώσεων κος Γιώργος Οικονόμου του ΣΕΒΙΤΕΛ και κος Παναγιώτης Καραντώνης του ΕΣΒΙΤΕ.

Το Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας βράβευσε τον Σεφ κ. Δεσταμπασίδη αλλά και το ελληνικό εστιατόριο MOLONLAVE για την προσφορά τους και τη συμβολή τους στην ανάδειξη και διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο από το ρωσικό κανάλι MixTv στον σύνδεσμο  http://tv-mix.ru/ru/watch/EKEPE4-05