ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΕΓ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "Ο ΚΑΠΝΟΣ..ΑΛΛΙΩΣ"

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας συμμετείχε με την παρουσία του Προέδρου, κ. Φωτιάδη, στην Εκδήλωση «Ο καπνός…αλλιώς», που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017από το δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.).

Η εκδήλωση με τίτλο «Ο καπνός…αλλιώς» - Εναλλακτικές χρήσεις του καπνού: φαρμακευτική, κοσμετολογία, γαστρονομία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στο Μουσείο Καπνού του δήμου Καβάλας.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δρ. Απόστολος Καλύβας (Ερευνητής, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα»), ο οποίος μίλησε για τη «Βελτίωση του καπνού ως εργαλείο παραγωγής καινοτόμων προϊόντων», η Σίσσυ Ρακιτζή (πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας), η οποία αναφέρθηκε στη «Φαρμακευτική χρήση του καπνού», η Παυλίνα Ιορδανοπούλου (Γεωπόνος-Τεχνολόγος, Αρωματοθεραπεύτρια), η οποία μίλησε για την «Εφαρμογή του καπνού στην αρωματοθεραπεία και στην κοσμετολογία» και ο Νικόλαος Φωτιάδης (Executive Chef της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας), ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Τα καπνά στη σύγχρονη γαστρονομία».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Μιχάλης Σαχσαμάνογλου.

Ο κόσμος που παρευρέθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Καπνού είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα προϊόντα του καπνού που δεν… καπνίζονται, αλλά τρώγονται ή χρησιμοποιούνται για την καθημερινή υγιεινή, με τις gourmet γεύσεις του κ. Φωτιάδη με βάση τον καπνό να προσελκύουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο υγιεινό και εύγευστο είναι να… τρως τον καπνό μέσα από εξαιρετικές συνταγές.

Πηγή: www.kavalapost.gr